Officiële opening van de tentoonstelling en onthulling van de  prijswinnaars door burgemeester Aboutaleb.

1e Prijs Mark Baars - Nederland

2e Prijs Christian Topan - Roemenië

3e Prijs Pavel Constantin - Roemenië

Eervolle vermelding

Marc Chalvin - Frankrijk

Norbert van Yperzeele - België

Djanko - Nederland

Winnaar Tulp prijs

Cor den Dulk

 

Prijswinnaars Tekenwedstrijd


Marit Ketting Olivier    5 jaar
Luca in 't Wout           7 jaar

Elena Ketting Olivier    9 jaar
Bronte Twilt              10 jaar

Haijda                      klas 2c
Stef Rullens              12 jaar
Quinten Zeijger         12 jaar

Steve Sondag            12 jaar

Gefeliciteerd. Jullie kunnen je prijs ophalen bij het Maritiem Museum.

Strip van 185 meter

Bezoekers konden bijdragen aan een strip over het leven van Ketelbinkie die net zo lang zou gaan worden als de Euromast hoog is, 185 meter (!) We zijn er ruim over gegaan.

http://www.youtube.com/watch?v=GY6HOd3jqnI


Cartoonworkshop 3, 4 en 5 september

Ron Schuijt en Vincent loopstra

Ron Schuijt (1985) en Vincent loopstra (1986) zijn illustratoren vers van de Willem de Kooning academie en bundelen op vele manieren hun creatieve talenten en unieke vaardigheden. Ron Schuijt is striptekenaar voor o.a. Expreszo magazine en is verzot op het verhalende beeld. Vincent Loopstra is daarentegen geobsedeerd door het illustratief minimalisme en de symboliek in de divers heerende beeldtalen. Samen beleven ze deze passie door het creëren van beeld. Vincent kwam uit de polder, en Ron uit het dorp, maar beide hebben zich genesteld in het kloppende hart van creatief Rotterdam waar ze zich als de spreekwoordelijke vis in het Rotterdamse Maaswater voelen.

vincentloopstra.nl

Ill. Ron Schuijt

Ill. Vincent Loopstra

Zelf de ster zijn in een fotocartoon

Er was gelegenheid om een cartoonfoto te laten maken die via deze site voor bezoekers te downloaden is.

Bestel het boek van het het CFR 2010

Bij de opening van het Cartoonfestival wordt het boek " Werken in de haven van de toekomst in 100 cartoons" gepresenteerd. Daarin vindt u cartoonsom te lachen en die tot denken aanzetten van caroonisten over de hele wereld. Iraniers, Chinezen, Bulgaren, Indonesiers, Amerikanen, Nederlanders en Belgen geven verassende en humoristische inkijkjes in de haven. Leuk als cadeautje, uniek als relatiegeschenk. U heeft al een boekje voor €   10,-. Bestelt u er 50 dan betaalt u € 9,- per boekje. Bij afname van 100 of meer wordt dat € 8,-. Met de aanschaf van het boekje bent u donateur van het festival en maakt u het festival mede mogelijk.

Studenten van de Hogeschool Rotterdam

Steeds meer studenten doen mee aan de voorbereiding van het festival. Studenten van de illustratieopleiding hebben ontwerpen gemaakt van het affiche. Martin Reekers heeft samen met de vormgever van de website, Reinier van der Horst de drie beste ontwerpen uitgekozen. De kwaliteit van de ontwerpen was groot evenals de variëteit. De keuze was niet gemakkelijk. Het winnende ontwerp van Telmo Pieper komt prominent op de website en op de nog te ontwikkelen flyer.   

Ontwerp van Telmo Pieper

Tweede prijs  Mijke Coebergh

Mijke (1984) geboren in Eindhoven wist al van kleins af aan wat ze wilde worden:  illustratrice.

Na de basisschool en de HAVO doorlopen te hebben verhuist ze op haar 17e naar Boxtel om hier de opleiding Grafische Vormgeving te volgen aan het Sint Lucas. Na deze te hebben afgerond wil ze nog niet direct de beroepspraktijk in, dus trekt ze een jaar uit om uit te vogelen wat ze dan wel wil. Na een aantal bezoekjes aan opendagen blijkt dit de opleiding Illustratie aan de Willem de Kooning Academie te zijn. Ze verhuist in 2006 naar Rotterdam, waar zij deze zomer hoopt af te studeren en aan de slag te kunnen als freelance illustrator.  

www.mijkecoebergh.nl

Derde prijs

Robert Keukelaar