Mark Baars - Nederland

Mark is een van de cartoonisten die lid is van de Nederlandse Vereninging van Cartoonisten, de Tulp.De cartoons van Mark worden gekenmerkt door het gebruik van veel kleur. Dat sluit natuurlijk het maken van zwart/wit cartoon natuurlijk niet uit.
Mark won met zijn cartoons diverse internationale prijzen en neemt nog met enige regelmaat deel aan cartoonexposities en wedstrijden. Meer informatie over hem op: www.markbaars.nl

Zijn grafische- en ruimtelijke vormgeving produceert hij onder de Naam VORZA, www.vorza.nl

Erdoğan Basol - Turkije (1936)

Erdoğan is geboren in Istanbul in 1936. Zijn eerste cartoons verschenen in plaatselijke tijdschriften als Karakedi (Zwarte kat) en Hafta (Week) in 1952. In 1975 vormde hij met  vier vrienden United Cartoonists. Zijn cartoons prijken in cartoonmesea in Tolentino Italie, Warschau, Polen en Gabrovo in Bulgarije. Hij heeft ook exposities gehad in Polen, Kroatië, Bulgarije en Turkije. Hij won verscheidene prijzen in festivals over de hele wereld.. Zijn cartoons worden tegenwoordig gepubliceerd in bladen als Değişim en Demokrat Kocaeli. Hij vond daarnaast nog tijd om te trouwen en twee kinderen op de wereld te zetten.

Rim Beckers (1969) - Nederland

Rim Beckers (1969) begon in 1988 met het tekenen van cartoons voor de jongerenpagina van het Limburgs Dagblad. Na zuij studie ging hij werken als grafisch vormgever bij een drukkerij. Sinds midden jaren ’90 is hij zelfstandig vormgever en illustrator. Tegenwoordig verzorgt Rim de vormgeving, illustraties en cartoons voor diverse (groene) organisaties. Hij doet regelmatig mee aan internationale cartoonwedstrijden. Op zijn websites kunt u voorbeelden zien van zijn veelzijdig werk.

www.rimbeckers.nl, www.kartoon.nl, www. Kunstgreep.nl

Nuri Bilgin - Turkije (1951)

Nuri (1951) is afgestudeerd aan de technische universiteit van Istanbul in 1978. Hij tekent cartoons sinds 1969. Zijn cartoons zijn gepubliceerd in kranten als Hurriyet, Milliyet en in tijdschriften als Akbaba, Girgir en Carsaf.

Gideon Borman - Nederland
Gideon Borman tekent zijn gedachtenkronkels ter vermaak en amusement, niet in de laatste plaats van zichzelf. Zijn inspiratie haalt Borman uit het werk van Urbanus, Tim Burton, Willy Linthout, David Byrne, Teun Hocks, Kamagurka, Drs. P en uit zijn duim.
Zowel zijn werk als de mens Borman kenmerkt zich door een humoristische inslag. Zoek dus gerust de overeenkomst tussen de cartoons & hun maker. Werk van Gideon Borman is te vinden op www.tochtstrips.nl en www.tekenblog.nl

René Bouschet alias Erby Kézako of R*B - Frankrijk (1947)

Jan Breedveld - Nederland (1955)

Jan Breedveld( 1955) is een Rotterdammer die tekenen en schilderen als hobby heeft. Hij kreeg naast schilderopdrachten ook opdrachten voor het maken van illustraties. Een van zijn tekencreaties is Willem de Waterbouwer die  avonturen beleeft in de wereld in en om het baggeren en het opspuiten van land. Kijk momenteel maar naar het opspuiten van de tweede maasvlakte. Jan zit al helemaal in het thema van het festival.  Van Willem de Waterbouwer is   een  boekje  gemaakt dat naar een groot aantal basisscholen in Nederland is verzonden met als doel de kinderen bekend en enthousiast te maken voor het baggeren en de daarbij behorende beroepen.

In het dagelijks leven is hij account manager bij een commercieel bedrijf.

Cletiu Radu-Calin alias Clear - Roemenië

Clear (1963) is geboren in Timisuara en publiceert cartoons sinds 1980 en na 1990 maakte hij karakaturen in een regionaal t.v-programma. Hij heeft diverse prijzen gewonnen in vele nationale festivals voor grafische humor. Hij werkt tegenwoordig als freelancer voor uitgevers en speciale gebeurtenissen waar hij mensen portretteert. Hij heeft in 2005 een record gevestigd op het bekende cartoonfestival in St. Just-le-Martel in Frankrijk. Hij tekende daar 137 cartoons in slechts één uur.

Pavel Constantin - Roemenië

Pavel Constatin is voorwaar geen onbekende in de wereld van Cartoonisten. Hij won verschillende prijzen waaronde in 2007 de FECO-prijs op het Nederlands cartoonfestival. Hij wenst ons bij zijn inzending een goede gezondheid en SUCCESS!. Hij tekent met vriendschap. Hoffelijke jongens die Roemenen.

Demetrios Coutarelli - Griekenland

Demetrios nam deel aan honderden cartoonfestivals over de hele wereld. Hij schreef drie prijzen op zijn naam en is de auteur van 4 cartoonboeken.  

Marc Chalvin - Frankrijk

Jeroen Denters en Cunera Joosten

Jeroen en Cunera werken sinds ruim een jaar samen onder de naam Illustraties.nu. Ze maakten cartoons, strips en illustraties voor een brede kring van opdrachtgevers. Kijk voor voorbeelden op www.illustraties.nu

Djanko (1960)- Nederland

Onder de naam Djanko publiceert van Herman Jan Couwenberg (1960), sinds de nadagen van zijn rechtenstudie cartoons en strips. In 1988 startte hij als cartoonist bij het Vrije Volk met het maken van een dagelijkse actuele tekening.Later deed hij dat 16 jaar voor het Rotterdams Dagblad en een jaar voor het AD. Inmiddels tekent hij voor tal van (vak)tijdschriften en doet hij losse projecten, zoals het illustreren van boeken. De laatste jaren tekent Djanko ook regelmatig live cartoons op locatie bij symposia, beurzen, workshops, seminars e.d. Naast zijn tekenwerk componeert en schrijft hij liedjes en schrijft hij scenario’s. Publicaties:  Hoera, ik werk (1996, Scriptum), Zinloos geluk   (2005, De Harmonie). www.djanko.nl

Cor den Dulk alias ‘D’ - Nederland

Cor den Dulk alias ‘D’ publiceerde duizenden cartoons in circa honderd binnen- en buitenlandse bladen enpubliceerde acht cartoonboeken, waarvan twee spec iaal voor kinderen.. Zijn meest recente boek, uitgegeven bij Aspekt in 2009, draagt de titel: 404 cartoons met een inleiding over het bedenken van cartoons Hij won prijzen in onder meer Nederland, Belgie, Korea en Israel.

Liza Donnelly - VS

Liza is vaste cartooniste bij The New Yorker Magazine sinds 1982. Cartoons van haar verschenen in The New York Times, Harvard Business Review, The Nation, Cosmopolitan, National Lampoon. Ze heeft verschillende cartoonboeken op haar naam, waaronder een dat zij met haar man Michael Maslin maakte: Cartoon Marriage: Adventures in Love and Matrimony with the New Yorker Cartooning Couple. Met haar man heeft zij twee dochters. Ze won diverse prijzen bijvoorbeeld op de Salon de dessins d’humour en presse in St.Just-le-Martel in Frankrijk. Haar informatieve site is te vinden op http://lizadonnely.com

Ruman Dragostinov - Bulgarije

Ruman woont in Sofia, Bulgarije. Hij heeft geen biografie meegestuurd.

Alexander Dubovsky - Oekraine (1962)

Dubovsky is sinds 1987 elk jaar wel ergens in de prijzen gevallen Landen waarin zijn cartoons kwamen bovendrijven zijn Japan, Rusland, de VS, Italie, Belgie, China, Korea, Taiwan, Kroatie en Turkije.

Moham Effat (1948) - Egypte

Moham is in 1948 geboren in Cairo alwaar hij in 1976 afstudeerde aan de Kunstacademie. Hij is lid van zowel de Egyptische als de Brtise vereniging van cartoonisten. Hij heeft exposities gehad in Boedapest, Istanbul, Jordanië, Tsjechië , de V.S, de Verenigde Arabische Emiraten en in Korea. Hij won een aantal prijzen.

Valentin Georgiev Alias Valyo - Bulgarije

Georgiew alias Valyo is geboren in Bulgarije in 1970. In 1995 studeerde hij als kunstschilder af aan de St Cyril and Methodius Fine Arts Academy. Hij won meer dan zeventig nationale en internationale prijzen zoals in Brazilië, Portugal, Spanje, Nederland, Frankrijk, Polen, Duitsland, Slowakije, Kroatië, Servië, Turkije, Iran, Ukraine en China.

Kurt Gheluwe - België

Kurt Vangheluwe, cartoonist-illustrator, woont in Brielen en geeft les in kunst aan de H. Familie in Ieper. Hij volgde regentaat plastische opvoeding en geschiedenis aan het KHBO in Brugge, alsook 12 jaar kunstacademie met verschillende bijscholingen. Hij deed al mee aan verschillende cartoon- en stripwedstrijden, met prijzen en eervolle vermeldingen tot gevolg, maar dit is zijn eerste volwaardige tentoonstelling. Met zijn werken wil hij wat kleur en humor brengen in ons drukke leventje. De figuren in zijn cartoons zijn steeds dezelfde personen. Het onderwerp refereert vaak naar het onderwijs, maar ook andere thema's komen aan bod.

HARR -(Henri Wiegman) - Nederland

HARR is het pseudiniem voor Henri Maurits Johannes. Hij werd van kindsaf HARR genoemd (kunstenaarsmillieu) en iedereen hem dus kent als Harr Wiegman. HARR tekent cartoons- politieke prenten- karikaturen-illustraties- stripverhalen- en maakt storyboards- olieverfportretten- wanddecoraties- decors- standbeelden- toegepaste vormgeving- grafische vormgeving.

 Als cartoonist werkte hij o.a. voor het Parool, Rotterdamsch Nieuwsblad, Algemeen Dagblad, voetbalblad Elf, diverse medische magazines en lokale bladen.

Ook maakte hij cartoons bij artikelen, voorlichtingsmateriaal enz.  voor overheden, gemeentelijke instellingen, politie Rotterdam, reclamewereld en het bedrijfsleven.

Cees van Hal - Nederland

Henkes - Nederland

Van geboorte is hij Amsterdammer, maar sinds 1999 woont hij in Harderwijk. In de jaren ‘60 volgde hij de opleiding voor reclametekenaar op de Famous Artist School. Helaas heeft hij van tekenen en schilderen nooit zijn vak kunnen maken, maar het heeft, naast zijn werk, altijd een rol in zijn leven gespeeld. Nadat hij met pensioen is gegaan heeft hij zich verder bekwaamd in het tekenen van cartoons en verzorgt hij wekelijkse cartoon voor een aantal regionale bladen. Ook tekent hij in opdracht van particulieren cartoons, karikaturen, kerstkaarten e.d. een aantal malen exposeerde hij in regionale instellingen." Meer informatie op www.willemhenkes.nl

Jiaruijen - China
Jiaruijen heeft meer dan 3000 cartoons gepubliceerd en 300 publicaties van verschillende aard. In China zelf viel hij 26 keer in de prijzen. Hij werd 90 keer geselecteerd voor een buitenlands festival en behaalde de 3e prijs op een Turks festival. Juaruijen is 48 jaar.

Mohammed Fatehi Kahvarin - Iran

Mohammad, alias Moe, stuurde wel een foto, maar geen C.V.. Het gaat echter om zijn werk.

Paneque Figuerola - Spanje

Onder het pseudoniem Quim publiceert hij zijn cryptografische humor en niet zonder resultaat want hij won er verscheidene prijzen mee.

Steven Ghyzelings - België

Steven woont in Waregem. Hij stuurde geen bio mee. Dat is ook niet nodig. Na september weet iedereen in Rotterdam wie hij is, net als vele anderen in binnen en buitenland die de cartoontenstoonstellingen bezochten waar werk van hem te zien was.

Ludo Goderis - België

Ludo telt 48 lentes en is een echt prijzenkanon. Hij won prijzen op festivals in Japan, Nederland, Korea, Portugal, Polen, Iran, Italie, China. Turkije, Columbia en Azerbaijan. Hij tekent in de Standaard, werkt voor de BRT, tekent live tijdens verkiezingsuitzendigen (red.:dat moet hem in België en Nederland toch meer dan een dagtaak bezorgen…). Hij is regelmatig te vinden in de jury van een cartoonfestival. Hij woont in het prachtige Brugge.

Jean Gouders - Nederland HORS DE CONCOURS - BUITEN MEDEDINGING

Cartoons, karikaturen en illustraties van Jean Gouders uit Roermond.  Werk van mij verscheen onder meer in Dagblad de Limburger, in Wordt Vervolgd en Frontaal(magazines van Amnesty International Nederland)en Amnesty Nieuws(België), Verder publicities in Blikopener en Reflector (Malmberg), Formule (bedrijfsmagazine Bruna),Mediscope Universiteit Maastricht. www.gouders-cartoons.nl

Sevda Jannatirad - Nederland

Van Janna is alleen bekend dat hij in Rotterdam Schiebroek woont en 25 jaar is. Zijn cartoon verraadt inderdaad enige bekendheid met de Rotterdamse skyline.

Jitet Kustana (1967) - Indonesië

Jetit zag in 1967 het levenslicht in Semarang. Op zijn CV prijken maar liefst 60 prijzen. Het Indonesische Record Museum heeft hem erkend als de cartoonist die de meeste prijzen heeft gewonnen op internationale cartoonfestivals.

George Licurici - Roemenië (1956)

George is geboren in 1956, is getrouwd heeft een kind en maakte zijn cartoondebuut in 1985. Zijn werk was te zien in meer dan 200 tentoonstellingen en hij won diverse prijzen zowel in Roemenië als daar buiten. Hij behaalde prijzen in landen als Turkije, Japan, de VS, Italie, Portugal, Spanje, Duitsland en Adzerbaidjan. Hij publiceerde in tal van Roemeense bladen, hij is een van de oprichters van de Roemeense afdeling van FECO. Ondanks dat alles vindt hij nog tijd voor zijn hobbies literatuur, wetenschap, oude gebouwen, ecology, webdesign en tuinieren.

Liong - Nederland (1953)

Liong is het pseudoniem van Hans van Dijk (1953)  een Rotterdamse kustschilder die voor de gelegenheid een uitstapje maakte naar de wereld van de cartoon. Hij studeerde af aan de academie voor schone kunsten technische wetenschappen in Rotterdam. Hij is een beeldende kunstenaar die alleen in opdracht werkt. Voor particulieren, de horeca en de gemeente. Voor het publiek is zijn werk is o.a. te zien in de Rotterdamse straten op elektriciteitshuisjes en in restaurants

Frans Mensink - Nederland (1953)

Frans(1953) is onze huiscartoonist want hij maakt gedurende het festival karikaturen van wie dat maar wil. Hij zit niet in de jury dus de wedstrijd wordt geen karikatuur. Frans is grafisch ontwerper, illustrator, cartoonist en karikaturist. Hij luistert regelmatig evenementen, seminars en feesten en partijen op. Behalve een goede tekenaar is Frans een beminnelijk mens. Het is een feest om door hem getekend te worden.(www.fransmuis.nl)

André Mathijs - België (1946)

André (1946) woont in het Belgische St. Truiden. Hij geeft les aan de Academy of Art in Hasselt en is daarnaast Cartoonist en grafisch illustrator.

Milenković - Servië

Mileta Miloradović - Servië

Mileta is  geboren in 1948 in Kragujevac in het toenmalige Joegoslavië. Hij werkt als cartoonist voor het satirische tijdschrift Ošišani jež, maar zijn werk verscheen ook in andere kranten en tijdschriften. Hij heeft tot nog toe zeven individuele gehad. In wedstrijden won hij 45 belangrijke prijzen en verscheidene eervolle vermeldingen.

Valery Momot - Oekraine

Momot woont in het bekende Dnjepropetrovsk. Sinds 1996 wint hij eervolle vermeldingen en wint hij prijzen op internationale caartoonfestivals in Japan, Korea, Kroatië, Taiwan, Rusland en Azebeidjan

Huey Nguyenhuu - VS

Huey is geboren in Vietnam, zoals zijn naam al verraadt. Sinds zijn 16e woont hij in de V.S. Hij is werkzaam in de techniek en maakt in zijn vrije tijd cartoons. Zijn cartoons werden gepubliceerd in de Seattle Times Pacific en Vietr Tide Weekly Magazines. Zijn cartoons werden meermalen gesleceteerd en bekroond in internationale wedstrijden en tentoonstellingen. Hij woont, gelukkig getrouwd in Zuid-Californië.

Bohumil Novak - Slowakije (1960)

Bohumil (1960) is na zijn universitaire opleiding tot 1995 werkzaam geweest in de bouwwereld. Sinds 1995 is hij arbeidsongeschikt. Voor de bouw misschien, maar hij maakt wel cartoons en publiceert die. Wolviny, Rehotník, Žralok, Mini Žralok en Dia-magazín zijn bladen waarin zijn werk heeft gestaan. Hij heeft diverse prijzen gewonnen.

Erwin Pischel - Duitsland (1952)

Pischel is autodidact. Hij geeft les op een school in Stuttgart. Hij heeft voor verscheidene kranten in Zuid-Duitsland gewerkt. Hij focust zich op cartoons en satirische objecten. Hij won verscheidene prijzen en werk geselecteerd voor tentoonstellingen in Duitsland, Frankrijk, Italie, Belgie, Portugal en Zuid-Korea.

Martin Reekers - Nederland (1951) HORS DE CONCOURS - BUITEN MEDEDINGING

Martin begon met cartoontekenen op de middelbare school. Wat aanvankelijk een hobby was groeide uit tot een tweede professie. Martin tekende voor een regionale krant ‘De Schakel’, voor diverse bladen als Sena Performers en SoZaVox. Hij heeft een vaste cartoon in het blad LoopbaanVisie, hij illustreerde een tiental boeken en het laatste jaarplan van Deltalinqs. Verder tekende hij in opdracht voor organisaties als Wonen Zuid, Tumult en de Hogeschool Rotterdam. Hij is tevens de initiatiefnemer van Cartoonfestival Rotterdam en actief lid van de Nederlandse vereniging van cartoonisten ‘de Tulp’.

Maha Salem-Taufeek- Egypte

De dames zijn duidelijk ondervertegenwoordigd in de wereld van cartoonisten. Maha stuurde drie cartoons en een foto van haarzelf. Deze open naar de wereld kijkende vrouw met een prachtige groene hoofddoek veegt de vloer aan met vooroordelen over Arabische vrouwen.

Ross Thomson - Groot Britannië

Ross is schot van geboorte en heeft in Edinburgh de kunstacademie gedaan. Daarna werd hij art directeor bij reclamebureaus in Londen. Hij is meer dan 35 jaar  freelance cartoonist en hij heeft  vele prizen gewonnen in allerlei landen.

Severin Šikanje - Servië

Severin stuurde vier cartoons in maar geen biografie. Maar, wat moeten we meer weten van een cartoonist dan de tekeningen die hij maakt?

Christian Topan - Roemenië (1963)

Christian is voorzitter van de Roemeense Cartoonisten vereniging die op zijn beurt lid is van de Federatie van Cartoonisten Organisaties (FECO). FECO speelt een belangrijke rol in elk cartoonfestival want die maakt het mogelijk dat cartoonisten over de hele wereld kennisnemen van de festivals die georganiseerd worden. Zonder FECO geen cartoonfestival Rotterdam! Christian publiceert in Roemeense kranten als ‘Evenimentul Zilei’, ‘Curentul’,’Jurnal International’, ‘Bucresti Much’ en ‘Realitatea Romaneasca’. Hij heeft diverse exposities gehad en prijzen gewonnen. Behalve cartoons maakt hij ook beelden van keramiek en ook hij is organisator van een cartoonfestival… eentje in Roemenië.

Umyarov Uyarov - Rusland (1949)

Umyarov (1949) publiceerde voor het eerst in 1976. Sindsdien heeft hij gepubliceerd in de meeste Russische kranten en tijdschriften. Behalve cartoons maakt hij ook grafisch en olieverfwerk. Hij is lid van de International Artist Federation (IFA) van Unesco en is voorzitter van de cartoonafdeling daarvan. Hij heeft vele prijzen en diploma’s op zijn naam staan en hij won meer dan 50 prijzen in vele landen over de hele wereld.

Fredy Villamil - Cuba

Bert Witte - Nederland

Bert Witte publiceerde; tot nu toe 75 cartoonboeken en 6 kalenders,leverde illustraties voor 51 boeken en won 26 internationale cartoonprijzen.
Witte levert dagelijks een cartoon voor het Stan Huygens Journaal en wekelijks enkele politieke prenten voor de Telegraaf.

Norbert van Yperzeele - België (1950)

Van Yperzeele alias VYP studeerde Grafiek in de publiciteit aan het St Lucas Instituut te Gent, Publiciteit Oudenaarde en beeldhouwkunst en Keramiek aan de Koninklijke Academie te Oudenaarde. Hij werkte als cartoonist voor enkele Belgische kranten en was verantwoordelijke voor de ‘Grafische Cell’ aan de Universiteit van Brussel van 1973 –1983. Sindsdien werkt hij freelance. Hij heeft een aantal prijzen op zijn naam staan en werd veelvuldig geselecteerd voor cartoonfestivals in Italie, India, Rusland, Spanje, Portugal, Servië, Frankrijk en België natuurlijk.

Cheng Zhu - China (1979)